F-examen in Vlaardingen

enkele maanden geleden heb ik mijzelf aangemeld voor het zgn F-examen. Dit examen moet worden behaald om een ‘full’ registratie te verkrijgen.

Mijn N examen heb ik op 20 mei 2014 behaald. Destijds waren de mogelijkheden welke ik met N tot mn beschikking had meer dan genoeg. Maar gaandeweg liep ik toch tegen steeds meer limieten in de hobby aan waardoor het verlangen naar een F toch steeds groter werd.

Enkele maanden geleden heb ik de knoop doorgehakt en me aangemeld met het idee “nu MOET ik wel”.  Vandaag op 29 mei 2018 was het dan zover, het examen is afgelegd. Precies 4 jaar na het behalen van het N examen 🙂

Na afloop ontvangen de deelnemers een lijst met juiste antwoorden, aan de hand daarvan is dan te zien dat ik een voldoende heb gehaald en dus geslaagd zal zijn! Het is nu wachten op de officiele melding bij het Agentschap Telecom zodat ik mijn F-registratie in orde kan maken 🙂

Bij de Stichting Radio Examens kunnen de volgende examens worden afgelegd:

N-examen
Degene die is geslaagd voor het N-examen, kan zich bij het Agentschap Telecom (AT) laten registreren als N-amateur. De N staat voor Novice.
De N-registratie geeft toegang tot een beperkt aantal amateurbanden met een beperkt zendvermogen.
Het N-examen bestaat uit 40 multiple-choice vragen met elk drie antwoordmogelijkheden en duurt maximaal 1 u 15 min.

F-examen
Degene die is geslaagd voor het F-examen, kan zich bij het AT laten registreren als F-amateur. De F staat voor Full licence en geeft toegang tot alle amateurbanden met een hoger maximaal zendvermogen.
Het F-examen bestaat uit 50 multiple-choice vragen met elk vier antwoordmogelijkheden en duurt maximaal 1 u 45 min.

 

Geef een reactie