Baofeng UV-B5 eindelijk goed

Het heeft even geduurd. Sinds ruim een jaar heb ik een chinese bami portofoon. Voor die 25 euro een leuk hebbeding voor erbij. Veel verwacht ik er niet van, het vermogen en bereik zal niet super zijn. Dat t programmeren zo lastig gaat had ik echter niet verwacht. Totaal onduidelijk waar nu TX en RX en offsets ingevoerd moeten worden, en welke tone/tsql gebruikt moet worden.

Uiteindelijk toch maar eens zin gemaakt om het uit te zoeken. Via chirp is het een stukje duidelijker omdat het dan ook met standaard profielen voor andere porto’s te vergelijken is.

Nadat alles nagelopen is en naar de radio geupload is, even een testje gedaan op PI2DFT  . Na mn call gegeven te hebben en aangegeven te hebben dat ik met een testje bezig was, kwam PA1JOS terug op mn vraag of mn uitzending ontvangen werd. Prima, dat werkt dan dus ook weer šŸ™‚

Wellicht handig voor in de auto en op de zeilboot met een kleine externe antenne

Geef een reactie