FT-897D eerste frequenties geprogrammeerd

Het was even een gedoe om de FT897 te programmeren wil ik gebruik maken van een computer, dit maakt het nu eenmaal een stuk gemakkelijker en vooral ook overzichtelijker om de zendontvanger te programmeren. Helaas werkte de chinese CAT kabel van een paar euro voor geen meter. Dan maar een originele 63USB kabel gehaald. Deze werkt zonder problemen direct met de zender en windows7. Zowel FTbasicMMO als CHIRP zijn nu te gebruiken om de memory banken te vullen, met als toch wel erg fijne bonus dat ook HamRadio Deluxe (HRD) nu prima werkt met de set.

Voorlopig zijn bij wijze van test alleen enkele lokale repeaters op 2m en 70cm in het geheugen gezet, om op deze manier een beetje feeling te krijgen voor de verschillende opties die de FTbasicMMO en CHRIP me geven. Bovendien is de HF antenne (end-fed) nog niet juist geplaatst, het heeft dus weinig zin om iets op die frequenties te experimenteren.

Als het lokale verkeer goed verloopt en de end-fed geplaatst is zoals ik in gedachten heb en ik daarmee QSO’s kan maken, gaan ook de HF oproepfrequenties in de memory gezet worden zodat deze gemakkelijk en snel gescanned kunnen worden.