Whisky Oscar Field Weekend

Dit weekend hoorde ik via de rotterdamse repeater een vreemde callsign: PA35WO. Het bleek al snel dat dit een Special Event Station is was van het Whisky Oscar field weekend.

Radioamateurclub Whisky Oscar (Wereld Omroep) is gestart als initiatief van Nederlandse emigranten in Canada en vervolgens officieel opgericht in Nederland in 1979. Heel 2014 zal in het teken staan van het 35 jarige jubileum van Whisky Oscar. Zij vieren dit met diverse activiteiten.

Het is leuk om dergeijke afwijkende callsigns van bijvoorbeeld event stations tegen te komen. Hopelijk hoor ik vaker een dergelijk station, waarbij ik dan zal proberen een verbinding te maken.

 

Callsign ontvangen: PD1WES

Vandaag heb ik mijn callsign ontvangen!

Met dank aan Randy (PH4X) van hamnieuws.nl voor de tip om bij het agentschap telecom in te loggen, en daar te controleren of de examenresultaten al verwerkt waren. Zijn tip om daar “2x daags F5-en” heeft het vast kunnen leggen van mijn callsign aanzienlijk versneld. 

En ook met dank aan agentschap telecom voor de snelle verwerking, nadat ik mijn voorkeur had aangegeven was alles binnen een uurtje afgehandeld en vastgelegd. Een dag later stond mijn callsign al netjes in alle lijsten.

Vanaf vandaag dus in de lucht: PD1WES

73!