Categoriearchief: Lincentie

PD1WES wordt PA1WES

Eindelijk is het dan zover, het Agentschap Telecom heeft de examenuitslagen ontvangen van stichting radio examens, en heeft deze verwerkt in hun systemen. Mijn nieuwe call is aangevraagd, goedgekeurd en verwerkt in mijn nieuwe FULL registratie 🙂

Vanaf vandaag kan ik in binnen- en buitenland alle aan de amateurdienst toegewezen banden onveilig gaan maken 😉

Mijn nieuwe call zal niet meteen overal verwerkt zijn. Onder meer QRZ.com heeft enkele dagen nodig, evenals het Logbook of the World. Waar mogelijk pas ik het zo snel mogelijk aan.

CYA all down the log!
73’s van PA1WES

F-examen in Vlaardingen

enkele maanden geleden heb ik mijzelf aangemeld voor het zgn F-examen. Dit examen moet worden behaald om een ‘full’ registratie te verkrijgen.

Mijn N examen heb ik op 20 mei 2014 behaald. Destijds waren de mogelijkheden welke ik met N tot mn beschikking had meer dan genoeg. Maar gaandeweg liep ik toch tegen steeds meer limieten in de hobby aan waardoor het verlangen naar een F toch steeds groter werd.

Enkele maanden geleden heb ik de knoop doorgehakt en me aangemeld met het idee “nu MOET ik wel”.  Vandaag op 29 mei 2018 was het dan zover, het examen is afgelegd. Precies 4 jaar na het behalen van het N examen 🙂

Na afloop ontvangen de deelnemers een lijst met juiste antwoorden, aan de hand daarvan is dan te zien dat ik een voldoende heb gehaald en dus geslaagd zal zijn! Het is nu wachten op de officiele melding bij het Agentschap Telecom zodat ik mijn F-registratie in orde kan maken 🙂

Bij de Stichting Radio Examens kunnen de volgende examens worden afgelegd:

N-examen
Degene die is geslaagd voor het N-examen, kan zich bij het Agentschap Telecom (AT) laten registreren als N-amateur. De N staat voor Novice.
De N-registratie geeft toegang tot een beperkt aantal amateurbanden met een beperkt zendvermogen.
Het N-examen bestaat uit 40 multiple-choice vragen met elk drie antwoordmogelijkheden en duurt maximaal 1 u 15 min.

F-examen
Degene die is geslaagd voor het F-examen, kan zich bij het AT laten registreren als F-amateur. De F staat voor Full licence en geeft toegang tot alle amateurbanden met een hoger maximaal zendvermogen.
Het F-examen bestaat uit 50 multiple-choice vragen met elk vier antwoordmogelijkheden en duurt maximaal 1 u 45 min.

 

Callsign ontvangen: PD1WES

Vandaag heb ik mijn callsign ontvangen!

Met dank aan Randy (PH4X) van hamnieuws.nl voor de tip om bij het agentschap telecom in te loggen, en daar te controleren of de examenresultaten al verwerkt waren. Zijn tip om daar “2x daags F5-en” heeft het vast kunnen leggen van mijn callsign aanzienlijk versneld. 

En ook met dank aan agentschap telecom voor de snelle verwerking, nadat ik mijn voorkeur had aangegeven was alles binnen een uurtje afgehandeld en vastgelegd. Een dag later stond mijn callsign al netjes in alle lijsten.

Vanaf vandaag dus in de lucht: PD1WES

73!

N-examen gehaald!

Op vrijdag 23 mei werden in Vlaardingen weer radio examens afgenomen door de stichting radio-examens. Dit is een initiatief van de VERON en de VRZA en stelt zich ten doel examens tot het behalen van een radio-amateur vergunning af te nemen.

Ikzelf deed aan de middagsessie mee voor de N(ovice) licentie, waarvoor ik met 1 fout antwoord geslaagd ben.